Diskuse na různá téma

Lidská duše.

30. 8. 2010 11:28
Rubrika: ZRCADLO

  

               Lidské duše po smrti člověka se asi ocitne  mimo prostor a čas.   Je to pro nás těžko představitelné, tak jako to, že všechny lidské činy a myšlenky jsou zaznamenávány a uchovávány zřejmě ve stejné dimenzi (bez prostoru a času). 

  

                Předpokladám, že  lidská duše je odlišná od všeho toho, co představuje tento obrázek.

     Aby lidská duše mohla  nést odpovědnost za skutky a myšlenky v čase, kdy byla spojena s tělem určitého člověka  musí mít vědomí svojí  totožnosti s tímto člověkem,  musí být  jeho osobností.

      Měla by tedy mít svoji duchovní paměť  (vědomí i svědomí) ale nesrovnatelně dokonalejší než mohlo být realizovatelné při jejím spojení s tělem  (mozkem, vědomím)  člověka.

       Dokonalejší proto, aby mohla naprosto jasně a jednoznačně rozpoznat dobro a zlo  kerého se dopustila  v době spojení se svým hmotným tělem, kdy se nazývala  člověkem .   

       To by znamenalo, že lidská duše  musí mít vliv na konání člověka,  jinak by nemělo smysl, aby nesla za jeho činy a myšlenky odpovědnost.

       Proto souhlasím s tím , že lidská duše je stvořena úkonem vůle Boha v okamžiku spojení s tělem  a to v různé kvalitě, která se potom podílí na povaze, schopnostech a vlohách člověka.

        Účel spojení nehmotné osobní duše s hmotným tělem a tím vzniklý život určitého člověka, však podle mě zůstává tajemstvím Božího záměru, který může být pouze tušen a jehož účelem by mohlo být   konečné zničení  zla    nejen na zemi, ale v celém vesmíru a to tak, že  zlo na zemi dospěje na takovou úrověň, že samo sebe naprosto jednoznačně odhalí ve své podstatě a člověk plně pochopí jeho cíl a podstatu, kterou je v prvé řadě  NENÁVIST,  LEŽ a PÝCHA.  

                                                                - - -  + + + - - -

 

Zobrazeno 3324×

Komentáře

MartyR

Už ani to čtení mi nejde.Jsem četl že Duch je ohlodán :D

staryvlk

Papo:<br />
To mě mrzí ale od Tebe jsem to nečekal i když to byl jen takový pokus o postihnutí něčeho,co je pro nás lidi zde na zemi nepostihnutelné..

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková