Diskuse na různá téma

Pozor na chytré brožurky.

18. 9. 2011 17:33
Rubrika: ÚVAHY O VÍŘE | Štítky: Polopravdy

Tak se mě po delším čase . . .

dostala do ruky brožurka na křídovém papíře pěkně vyvedená s názvem

                                            " NAROVINU "

                  

              . . .  i lákala mě k přečtení - tak jsem začal číst a jak jsem četl první, druhou, třetí  i  čtvrtou stránku, pokyvoval jsem souhlasně hlavo a vduchu říkal, konečně jednou dobré, vtípné, čitelné a na úrovni  úvahy věřícího člověka.     

                     Na další stránce s nadpisem "Existuje snad více cest k Bohu?", jsem však spozorněl a začal číst pečlivěji.   Tvrzení autora brožurky, . . . že Bůh neupředňostňuje žádnou církev . . . a proto stanovil, že k němu povede jen jedna cesta . . . nenápadně přehodilo vyhybku na trochu jinou kolej.

                      Další stánka s názvem  "Proč jenom Ježíš?"  už docela nepokrytě tvrdí, že člověk nemůže svuj dluh vůči Bohu splatit svým dobrým životem a proto za něj Ježíš všechny jeho hříchy již splatil svou smrtí na kříži a lidé kteří v něho věří , . . . budou jednou před Bohem  nevinní  . . . a nemusí se celý život snažit vykoupit, protože už vykoupeni jsou!!!

                       Dál tento autor už nepokrytě jede po koleji hereze, do konečné stanice odvrácení věřících od církví (zejména té katolické) které dodržováním náboženských pravidel se snaží o vykoupení.

                        Dále opakovaně zdůrazňuje,že . . . dobrý život ke spasení nestačí, že tím se věřící v církvích snaží spíše zakrýt svoje zlo a špínu navenek a že ten, kdo věří v Ježíše nemusí už pro své vykoupení dělat vůbec nic!!!!

                     I takhle se Dábel snaží velmi vychytrale rozbijet hlavně křesťanské církve. 

   Dál už jsem tento vychytralý paskvil nečetl a hodil jej do koše s odpadky.

                                                  - - - + + + - - -

Zobrazeno 1728×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Jo, to je hezký, teoretický, ale co s tím v praxi?

staryvlk

tvi:
". . . aby naše dobré věci plynuly z lásky k němu . . . "
S tím mohu jen souhlasit. To však nevylučuje, že tyto dobré věci a život podle desatera nám nebudou přičteny u posledního soudu jako naše nedokonalá snaha svůj život zde na zemi přiblížit Ježíšovým zákonům daným pro lidi , bez odledu na to zda a jak moc Ho dokáží milovat.

Zobrazit 27 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková