Diskuse na různá téma

Smysl života je . . .

27. 3. 2013 13:32
Rubrika: ZRCADLO

Jedna celebrita v rozhlasovém rozhovoru prohlásila:

                                 " SMYSLEM  ŽIVOTA  JE  ŽÍT ! "

To je moudro ty vole - jak by řekl pan Polraich.  Na druhou stranu, jaká je správná odpověď na takovou otázku ?   Křesťan by asi řekl: 

             "ŽÍT TAK, ABY SE MÁ DUŠE PO SMRTI DOSTALA DO NEBE ! "

Ale na takovou odpověď musí mít člověk VÍRU, že nějaké nebe vůbec existuje a dále z toho vyplývá i víra, že existuje Bůh, dále pak, když to člověk domyslí, že existuje i ďábel a peklo.

               Ale hodně lidí si také myslí:  

Na to aby se člověk  dostal do nějakého nebe, nemusí věřit, že je nějaký Bůh. Stačí, když bude žít podle svého svědomí, řekne např. novodobý pohan. Ale co je to lidské SVĚDOMÍ ?    Je to základní morální vklad který má každý člověk ?  Nebo je to pud sebezáchovy ?  Nebo pud druhové soudržnosti?   Ale ten mají i zvířata a přece se navzájem i v rámci druhu zabíjejí.

                Výsledkem takového přemýšlení nevěrce může být i závěr:

Je to složitý jak mlátička, nech to koňovi, ten má větší hlavu.                                               

                                                      ... tak čau vole ...  

Zobrazeno 916×

Komentáře

spitfire

V dramaturgii platí jedno klasické pravidlo: neparoduj parodii. Tím se myslí, že dělat si legraci z legrace je kontraproduktivní. Jenomže, někdy se to podaří, nechtěně, samozřejmě nechtěně. Přesně tohle mi připadne, jako parodie na parodii Monty Phyton Flying Circus.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Mladí mají sladký slovníček kde čeho, chybí jim morální zábrany. Proto také my, když ty morální zábrany máme, tak je naší povinností je držet a mladí umí respektovat to, co držíme. Takže v těchto věcech držím kázeň, aby úroveň nešla ještě níže díky mé nekázni. A umím si o tom s nimi pohovořit a říci jim, proč je to pro mě nepřípustné. Jinak ta spustlost začíná právě u nevinných slovíček, jaká jsou výše a pokračuje k hrubším až nejhrubším.

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková