Diskuse na různá téma

Záhadná náboženství

23. 6. 2013 18:56
Rubrika: ZRCADLO

Jako náplava se k nám dostávají tzv. tajemná náboženství ukrývající se za neškodné názvy jako např.   '5 TIBEŤANŮ'.

  

Publikace není nic nového.  Byla vydána v roce 1939 v Anglii a obsahuje vzpomínky penzionovaného důstojníka koloniální armády v Indii, který žil 25 let v jednom Tibetském klášteru.

Jeho kamarád nějaký Peter Kelder sepsal jeho vzpomínky obsahující  5 základních cviků  navazujících na  Jogu  a kniha byla na světě.

Při bližším pátrání  po smyslu a idei tohoto systému cviků, se z něj vyklubalo vlastně celé náboženství, řízené  Vyšší duchovní sílou z oblasti mimo náš vesmír, ve sféře Nad kosmickým vírem  a  bodem  ' VALEF',  který se nachází  za nekonečnem, snad v oblasti  Nejvyššího vědomí.

Celý tento systém  se mě nepodařilo zcela pochopit pro množství  komlikovaných zamlžených souvislostí a pojmenovaných sfér jako např. sféra Harmonie nejvyšších andělů  Dhyanů,  a dálších Vědomí Země, Slunce, atd, nad hranicemi Staré duchovní sféry.

Podle autora se jedná   o stále stoupající frekvenci energie od hranice Staré duchovní cesty až do Sféry nejvyššího vědomí a posléze sestup zpět do  Hmotného světa  s Novou energií pro vybudování nového lidstva pevně zakotveného ve hmotě a postavené nad staré duchovní cesty mimo, ruzných bohů stvořitelů.

Co jsem snad pochopil je, že tento systém stojí i nad křesťanským Bohem, který je pokládán pouze  za jednoho z řady bohů stvořitelů staré duchovní sféry, od kterých je nutno se zcela oprostit...  a  nastoupit cestu NOVÉ  DOBY ovšem bez

                             toho starého Boha stvořitele

                              který patří do starého železa.    

       Slušně řečeno je to guláš všeho možného i nemožného

             hlavně bez Boha  a   církve  a s heslem SÁM SOBĚ  BOHEM,.

                                                     - - - + + + - - -     

 

 

 

 

 

 

Zobrazeno 684×

Komentáře

staryvlk

Zajímavé je, že tohoto systému vcelku jednoduchých cviků na základě jógy, se jako záchranného pásu chytají citliví jedinci s různými zdravotními problémy a ti pokud ve cvičení vytrvávají, pociťují určitá zlepšení svého stavu.
Záleží pak na jejich inteligenci, aby se z nich nestali malí Budhové nebo sektáři.

tencek

Dívím se Vám, Starý Vlku, že máte chuť se takovým new-age brakem prokousávat. Ale každopádně díky za recenzi, vskutku to vypadá na učebnicovou ukázku new-age guláše: od všeho trochu, ať si v tom každý najde něco. Bylo by to vcelku úsměvné, nebýt toho, že se tam operuje i s pojmy křesťanskými a křesťanství tak ve světle takových knih vypadá jako "trochu jinak namíchaný gulášek".

staryvlk

Osobně bych se na to vykašlal, ale moje 20-letá vnučka na to narazila a orientuje se.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková