Diskuse na různá téma

Věda a víra.

1. 12. 2015 11:20
Rubrika: ZRCADLO

                  Víra v Boha slábne - víra v člověka sílí.   Člověk si našel zdatného spojence,  kterému  dal  jméno  Věda.   Člověk ani netvrdí, že bojuje proti Bohu, protože o tom mu jeho pomocník  Věda sdělil, že neexistuje.  

                   Člověk spolu s Vědou bojují proti  VÍŘE v Boha  a  většinou netuší, že za tím schopným pomocníkem Vědou, se pečlivě skrývá daleko silnější  a chytřejší mocnost a to,  velký odpůrce Boha-Ďábel.

                     Je jasné,že ten, kdo nemá víru v Boha, nevěří ani v existenci ďábla-odpůrce Boha.

Připouští pouze nějakého šaška s rohy na hlavě a vyplazeným jazykem, který straší děti spolu s Mikulášem před Vánocemi.  Tento odpůrce Boha již dávno za pomoci vědy ovládl  školy všech stupňů.   Ďábel za pomoci vědy, vylučuje nějakého Boha chytře a nepřímo když nám stále opakuje:

                    "Život ve vesmíru vznikl pouhou náhodou, když se náhodně vytvořily k jeho vzniku příznivé podmínky.  Tak vznikla první jednoduchá buňka která se ještě nedovedla rozmnožovat, ale postupem milionů let se tomu sama naučila a tyto vědomosti si začala zapisovat do svého záznamníku   nazvaném DNA."

                      Člověk se na zemi objevil za nesmírně dlouhou dobu z  jednoduché buňky tím, že se náhodným vývojem oddělil od bezobratlých trilobitů, přes červy, hlavonožce, žraloky a obojživelníky dospěl až k takzvaným primátům, od kterých se také náhodně oddělil, zanechav vedle sebe opice a lidoopy.   Tito se údajně vyvíjejí i nadále.   Například šimpanzové už se naučili roztloukat ořechy kamenem, což zřejmě dělají tisíce let, ale ještě si nepostavili ani jednu chalupu alespoň s doškovou střechou, sporákem a komínem.           

                                                                                   

                                                                 NÁSTUPCE  ČLOVĚKA                                       

                         Už však byl prý objeven v jedné zooligické zahradě šimpanzí myslitel, zachycený pohotovým fotografem, jak přemýšlí nad teorií relativity v souvislosti s barvou banánu a budoucími zákony šimpanzí společnosti  na planetě zemi.

                           Věda sice dovedla člověka až k nejmenším častečkám hmoty, ale duši odmítla jako pohádku a uzavřela tak spolek s velkým odpůrcem Boha a víry v něho.

                                                                      - - - + + + - - -      

                        

                      

       

 

Zobrazeno 767×

Komentáře

kurCZak

Staryvlk: Shazování naší spirituality není příliš věcný argument. O našem pojetí duchovna i Boha víš, jak se zdá, kulové, ale nemáš zábrany nás tu soudit, přestože ti to svatá kniha zakazuje. Je to ubohé a nedůstojné...

spitfire

"je silná pochybnost ve víře"

- Souhlasím. Ano mám pochybnosti.

"Hlubší smysl života asi vidíte pouze v lidských, fyzikálních a jiných zákonech pro hmotu, plnému břichu, dostatku sexu, slávě a moci"

- Kdyby tomu tak bylo, byl bych spokojený, ale není tomu tak. Nevidím hlubší smysl v plném břichu nebo sexu. Upřímně: jsem programově povrchní a zakládám si na tom, tudíž neznám hlubokou lásku, hlubší smysl, hluboký umělecký zážitek...
Jak se zpívá v Pikole od WWW: "moje duše je mělká , přešel bys přes ní suchou nohou"

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková