Diskuse na různá téma

Kam až půjdou sukýnky a dekolty ?

4. 6. 2016 12:19
Rubrika: ZRCADLO

                 Mnozí řeknou  to je MÓDA, o nic víc nejde.    Dnes sukýnky nahoru - dekolty dolů,

                                                 zítra zase sukýnky dolů a dekolty nahoru. 

   Moderní člověk může zareagovat:  . . . morálku do módy nezatahujte,  tu si nechte do kostela . . .  proč by se měl člověk stydět za své tělo.    Naši prapředkové a bratři šímpanzové, gorily, orangutani a další naši úzce geneticky příbuzní chodí jen tak,  nezakrývají se a před veřejnosti dokonce  neskrývají ani svoje rozmnožovací  akty.

    Začněme od malých dětí s výchovou k přirozené volnosti již v mateřských školkách.  Zastaralé rodinné morálky je potřebné se zbavit nejlépe zrušením rodiny jako základní výchovné jednotky v lidské společnosti a ponechat volnost ve vztazích.   Buďme všichni přáteli.    Pochopme nově staré  heslo francouzké revoluce    r o v n o s t     v o l n o s t    p ř á t e l s t v í     a žijme si svobodně ,   v o l n ě   bez puritánských  zábran.

                                                     Tak nám to nabízí velký odpůrce

                                a dodává  -  můžete se přece    s v o b o d n ě     rozhodovat

 

                                                                       - - - + + + - - -

              

                 

Zobrazeno 1025×

Komentáře

spitfire

Jsou samozřejmě příklady nahoty (celku) jako metafory: Císař je nahý. Jenomže taková metaforická nahota je problematicky zobrazitelná podobně jako u Adama a Evy, kdy nejčastějším zobrazením je situace kolem stromu poznání. Taková metafora není ani estetická, ani mravní, ale sociální.
V módě a umění je nahota vždy pojímaná jako část zastupující celek. Dneska vadí odkrytá ramena, ale v minulosti to byl odhalený kotník nebo ruka od prstů k lokti.
Tudíž, aby se v módě vyvaroval jedinec nahoty je například pro ženu ideální burka. Pod burkou se může ukrývat i nahý císař. To co je skryto není nahota, ale nahota jako část zastupující celek. Burka je proto nenahraditelná. Neruší nahotu, ale samotný objekt nahoty (burky většinou nosí ženy). A o to vám jde, když píšete o sexuálním lákadle.

staryvlk

To, co zde píšete, by mohlo být součástí přednášky o nahotě jako slovním pojmu se snahou o všeobecné vysvětlování významu a souvislostech toho slova.
Nacházíte se však na "Signálech", křesťanském webu, tak by Vás mohlo napadnout o čem je řeč. Pokud to nevnímáte, tak Vás lituji.
Asi za to nemůžete.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková