Diskuse na různá téma

Je možné pochopit Boha ?

3. 11. 2017 12:25
Rubrika: ZRCADLO

 

          Co - nebo Kdo vlastě Bůh je ? 

          Je možné,  aby člověk, stvořený Bohem mohl někdy poznat a pochopit svého tvůrce ?

           Může se o to alespoň snažit ?

           Nebo je taková lidská snaha už sama o sobě těžkým hříchem nedůvěry v učení církve ,  vzdoru  a  nedostatkem víry v Boha ?

             Vždyť ani VĚDA která pracuje s výběrem lidských mozků na špičkové úrovni, se těmito otázkami raději nezabývá,  protože nelze nehmotného Boha opakovanými pokusy prokázat.     

              Zaslechl jsem ve sdělovacích peostředcích ojedinělý názor z oblasti vedeckých bádání, že  LIDSKÁ DUŠE  může být obdobou  počítačového programu na bázi  doposud nezjištěných  elementárních částic a energií,  který  řídí a kontroluje čínnost lidského mozku,  například prostřednictvým  myšlenek, či kvantových činitelů.  

               Poznání lidské duše by mohlo být dalším krokem k poznávání Boha a jeho pro člověka nepochopitelné inteligence, velikosti, moci  a  nekonečného trvání.

                                                                      - - - + + + - - -

                           

           

 

                

 

Zobrazeno 761×

Komentáře

Matonick

Otevřel jste téma Kdo (co) je Bůh? s podobnými otázkami na různých místech Signálů současně. Shodli jsme se na tom, že je dobře, když člověk o vlastnostech Boha přemýšlí a o něm bádá. Rozhodně to církev nepokládá za hřích. A sklonili jsme se oba před jeho velikostí... Tedy zde k tématu o Duši s odkazem na Písmo a učení církve. Tomu jsme se na Signálech také už podrobně věnovali. Pokračování viz níže:

Matonick

Pokračování: https://matonick.signaly.cz/1406/jednota-duse-a-tela-tema . Při šestiletém studiu mediciny jsem se o Duši skutečně nic "vědeckého"nedozvěděl. Až když jsem byl poučen povolanými v několika křesťanských církvích a při četbě Písma z Bible. Mohu Vám jako brňákovi vřele doporučit dvě knížečky, které jsem si nedávno v Brně zakoupil a mám je před sebou: Profesor psychologie Vladimír Smékal: "Psychologie duchovního života" a Anselm Grun a Wunibald Muller: "Co je duše? "

staryvlk

Děkuji za doporučení uvedených publikací. Snad se dovím něco nového o lidské duši.

staryvlk

Už Vás dále nebudu vyrušovat z Vaší velmi náročné a rozsáhlé činnost zde na webu Signály.
Děkuji, že jste věnoval pozornost k několika mým rozháraným otázkám.
Vážím si toho.
Starý vlk.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková