Diskuse na různá téma

Výklady Písma sv.

19. 8. 2018 12:03
Rubrika: ZRCADLO

             Ve světě je mnoho křesťanských církví, které vykládají někté články Písma sv. odlišně od výkladu  Katolické církve.  

              Většinou jsou to však pasáže, které Katolická církev vykládá a jejich výklad vyhlašuje jako zásadní, neměnný a nazývá je Věroučnými pravdami s Bohovědnou jistotou - dogmaty.

Podle publikace "katolické věrouky s názvem VE SVĚTLE VÍRY,  schválenou Katolickou církví v Olomouci a vydanou roku 1945,  je takových DOGMAT  :   171 !!!   

              Mezi nimi jsou například dogmata "O Bohu trojediném,  O nesmrtelné lidské duši,  O panně Marii,  O římském papeži, jako nástupci Krista Ježíše a biskupech,  O Církvi katolické založené Kristem Ježíšem, která potrvá až do konce světa,  O svátosti  oltářní,  O svátosti pokání-s nutností osobní zpovědi knězi-po těžkém hříchu- nevyhnutelná pro spasení hříšníka,  O svátosti manželské,   O pekle,    O očistci,  . . .  atd.

              Pro nesouhlas s některými z těchto dogmat, se některé dnešní křesťanské církve  odtrhly od Katolické církve a působí ve světě,  a dále rozdrobují církev Katolickou, nemluvě o                                                                        s e k t á ch.. 

Jak se s těmito skutečnostmi vyrovnává Církev Katolická- jediná pravá církev, když jedním z jejích dogmat je :       "  . . .  jen víra v Boha ke spasení nestačí . . . " 

              

                                                                     - - - + + + - - -

Zobrazeno 543×

Komentáře

Matonick


Matonick Na to mohu jen opakovat z Písma:_1. ČTENÍ Iz 55, 6-9:Hledejte Hospodina, když je možné ho najít, vzývejte ho, když je blízko! Ať přestane bezbožník hřešit, zločinec ať změní své smýšlení; ať se obrátí k Hospodinu, a on se nad ním smiluje, k našemu Bohu, který mnoho odpouští. Mé myšlenky nejsou myšlenky vaše ani vaše chování není podobné mému - praví Hospodin. O kolik totiž převyšují nebesa zemi, o to se liší mé chování od vašeho chování, mé myšlení od myšlení vašeho.
Tedy všichni máme naději! Je psáno: ... (Bůh) mnoho odpouští (není psáno všechno odpouští). dnes 11:35

Matonick


Matonick Možná, že mnozí z těch, kteři zemřeli vědomě ve smrtelném hříchu a ponesou následky podle Boží spravedlnosti, sice věřili v Boha, ale nevěřili Bohu.

dnes 11:44

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková