Diskuse na různá téma

M o r á l k a a m r a v n o s t . . .

1. 12. 2018 11:18
Rubrika: ZRCADLO

              . . .  tato slova mizí z našeho slovníku.    Proč ?    Zřejmě proto, že jejich potřeba vychází  z Bible  a   jejího základu,  DESATERA PŘIKÁZÁNÍ,  které lidem dal Bůh.  Tedy víra v Boha je první příčinou toho, proč tato slova je nutno potlačovat a nebo změnit jejich význam.

                      Víra v Boha,  v  České republice, ale  i  v  Evropské unii,  se vytrácí zvyšující se rychlostí.   Zmizely kříže ze škol, veřejných místností a úřadů pod záminkou "demokracie"  a  "svobody",  lidé se začali stydět za svou víru v Boha a příslušnost k církvi (hlavně katolické).

                      Slovo   m o r á l k a  a mravnost  je např. ve Slovníku cizích slov z roku 1966,  vysvětlována jako  " buržoázní a měšťácké pojetí života  jako jeho jediného smyslu a účelu .

                      Začíná se rozšiřovat názor, že  náboženství  je příčinou neshod, nepřátelství a válek mezi národy a ohrožuje celosvětový  m í r.     Proto je nutné  n á b o ž e n s t v í   (především to křesťanské),  odstranit ze světa - což jednoznačně ukazuje na plán  VELKÉHO ODPŮRCE,  který tento svůj záměr chytře podsouvá celé lidské společnosti.  

                                     

                                                                  -  -  - + + + -  -  -

 

Zobrazeno 507×

Komentáře

spitfire

Morálka a mravnost jsou jen ochucovadla. Základ je charakter. Líbí se mi ta definice charakteru jak jí v jednom svém díle "charakterizoval" Bohumil Hrabal.

Jediné měřítko je estetika.

Bez estetiky není etika a morálka s mravností bez e(ste)tiky ztrácí na významu.

staryvlk

spitfire:
estetika a etika zasahuje do jiné oblasti a to je právě to, co ateisté používají k matení pojmů a likvidaci pojmu morálka a mravnost.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková