Diskuse na různá téma

LEPŠOLIDÉ . . .

16. 1. 2019 10:35
Rubrika: ZRCADLO

      . . .  pan prezident ve svém  "Vánočním projevu 2018 " sdělil národu, mimo jiné, že u nás existují  LEPŠOLIDÉ.      Je jich však pouze asi  25 %  z celkového počtu obyvatel Ćeské republiky.  Dále, s pobaveným úsměvem upřesnil,  že jsou to  většinou  příslušníci  CÍRKVÍ,  kteří se považují za něco                                                     lepšího,  než jsme  my ,   OSTATNÍ.

               V jednom z dřívějších rozhovorů v médiích, řekl jeden z poslanců, že podobná prohlášení čelních představitelů  rozdělují národ .     Podle mého názoru národ už rozdělený je a takové sdělení prezidenta jen upřesňuje  kdo jsou ti lidé, kteří především zapřičiňují  to rozdělení  a  už nemusí ani říkat,  že takových lidí je potřebné  se zbavit.     

                Což může být  první krok k  náboženskému pronásledování  a utlačování takto označených lidí, tedy věřících, tak, jak tomu je v komunistických systémech.    

                                                             - - - + + + - - -   

Zobrazeno 858×

Komentáře

JanValtr

Zemanovo sdělení falšujete. Z jeho slov nelze dovodit, že za ony tzv. "lepšolidi" považuje příslušníky církví, v příkladech "lepšolidí" věřící nezmiňuje, když uvádí pouze "komentátory sdělovacích prostředků, kteří ničemu nerozumí", "neúspěšné politiky" a dále "radílky, kteří sami v životě nedokázali nic".
Sama citace výzkumu důvěry v instituce s církvemi na samém chvostu, neobsahuje žádné názorové sdělení.

"Vážení a milí spoluobčané, blížím se zvolna k závěru svého dnešního vystoupení. Zaujalo mě Centrum pro výzkum veřejného mínění, které uveřejnilo pořadí institucí podle míry důvěryhodnosti mezi občany. Takže, na prvním místě je armáda a za ní policie. Na posledních místech je televize, dále tištěná média, dále neziskové organizace a konečně církev asi s 25 procenty důvěryhodnosti..

JanValtr

... To mě přivedlo k tomu, že jsem si osvojil krásný termín lepšolidé, který jsem nedávno zaslechl. Lepšolidé jsou ti, kteří se považují za něco lepšího než my ostatní a kteří nám neustále radí, co máme dělat, a kteří své názory považují za nadřazené názorům těch druhých. Když se ovšem na strukturu lepšolidí podíváme, tak vidíme, že například sdělovací prostředky jsou mnohdy složeny z komentátorů, kteří každý den píší o něčem jiném, a přitom pořádně ničemu nerozumí. A tito lidé nám chtějí radit. A totéž se samozřejmě týká i neúspěšných politiků. Chtěl bych vás proto poprosit, važte si lidí, kteří v životě něco dokázali, a s úctou přijímejte jejich rady. Naopak ignorujte radílky, kteří sami v životě nedokázali nic."

staryvlk

JanValtr:
pane Valtr,
děkuji za ohodnocení mého názoru v článku "Lepšoplidé".
Píšete, že falšuji Zemenovo sdělení a že z jejo slov nelze dovodit, že za ony tzv. "lepšolidi" považuje příslušníky
církví a že v příkladech lepšolidí, "věřící" nezmiňuje ......

Podle mého názoru za "příslušníka církve" lze považovat člověka, který je jejím členem a který věří tomu , co tato církev k věření předkládá - zkráceně tedy
"v ě ř í c í".


Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková