Diskuse na různá téma

Mnozí první budou poslední a poslední první . . .

5. 10. 2019 12:03
Rubrika: ZRCADLO

              . . . jsou to Ježíšova  slova k apoštolům kterými zakonči svoji odpověď na otázku apoštola Petra, který se ho zeptal:  " . . .  my jsme opustili všechno a šli jsme za Tebou -  co tedy za to dostaneme ??? " (viz Mat. 19, 27-30).

                     Ježíš ve své odpově Petrovi a ostatním apoštolům, ještě před poslední větou (Mat.19,30),  upřesnil svoji  odpověď takto:    " . . .  a každý, kdo pro jméno mé opustí dům, nebo bratry, nebo sestry, nebo otce, nebo matku, nebo manželku, nebo dítky, nebo pole -  stokrát víc dostane  a  život věčný zdědí " (viz Mat.19,29).

                      Toto Ježíšovo sdělení,   (. . .  mnozí prví budou poslední a posllední prvními),   uvedné též u apoštola  (Marka 10,31)  a (Lukáše 13,30) ,  je alespoň pro mne důležité  a   hledal jsem bližší výklad v   KATECHISMU  KATOLICKÉ CÍRKVE  (vydání r.2001) ,  ale  nic bližšího jsem tam nenalezl. 

                        Vždyť kdo opouští v životě  zejména  manželku, matku, děti, otce . . .  je podle mého názoru, takto jednoduše řečeno velmi nesprávné a  špatné a zasloužilo by si to bližší  výklad.

                                   

                                                                           - - - + + + - - - 

                

 

                       

Zobrazeno 1913×

Komentáře

Matonick

....Tam bude pláč a skřípění zubů, až uvidíte, jak Abrahám, Izák, Jakub a všichni proroci jsou v Božím království, ale vy budete vyhnáni ven. A přijdou od východu a od západu, od severu a od jihu a zaujmou místo u stolu v Božím království. Ano, jsou poslední, kteří budou prvními, a jsou první, kteří budou posledními.

Matonick

A když už jsem se opět zamýšlel nad tím "Peklem", pak mi přišlo vhod dnešní "Slovo na den" na Signálech , abych aspoň chvíli věnoval jejich zaměstnancům, zlým duchům a démonům, které Ježíš dokázal vyhánět . Dnes tak činí i u nás někteří exorcisté v jeho jménu. https://slovo-na-den.signaly.cz/1910/11-10-2019

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková