Diskuse na různá téma

JEŠTĚ JEDNOU - morálka

11. 12. 2019 17:20
Rubrika: ZRCADLO

                 . . . definice, nebo význam slova morálka, morální, se dá vyhledat ve slovnících, knihách, i na internetu, (viz také můj pokus v Signálech, článek z  16.9.2019), ale zákonné ustanovení, na ochranu morálky,  u  nás  neexistuje.

Mohu se zeptat proč,  ale nevím koho.   Mohu se nad tím znovu zamyslet třeba zde na  SIGNÁLECH,  ale nevím k čemu to bude v naší převážně nevěrecké společnosti, když pojem  "morálka", má především základ v náboženstvi, ve víře v Boha a jeho zákony.

                         Nevím proč se naše česká společnost  tak hluboce propadla do nevíry.   Když nakoukneme do historie, do doby naší občanské války,  tak Husité byli převážně věřící křesťané , ale na druhou stranu  vypalovali kláštery,  ničili kostely a  . . .  

                          Kde se stala ta chyba ?   Byla na straně katolické církve?   Nebo jsme tak bezcharakterní národ kterému vadí morální principy ?    Proč u nás neexistuje zákon na ochranu morálky ?     Když se někdo například,  "nemorálně obohacuje",  vychytrale obchází jiné zákony a podobně.

          Velký odpůrce Boha,  dostal na zemi velkou moc  svádět

                                               lidi ke zlu.                 

 

                                               - - - + + + - - -  

Zobrazeno 563×

Komentáře

staryvlk

Vojtěch Hýbl (VVRH)
V mnohém s Vámi souhlasím.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Do komentářů se nedá moc dlouze, ale já jsem poněkud extrémista: https://vvrh.signaly.cz/2001/jak-se-spravne-dela-demokracie

Zobrazit 17 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková