Diskuse na různá téma

Panna Maria u nás . . .

31. 1. 2020 13:09
Rubrika: ZRCADLO

       . . .   to nemá lehké.   Jsme silně nevěrecká zem a když už  něčemu  věříme, tak jsou to obvykle peníze, pivo, dobré jídlo  a

zbytku národa je to jedno.   

Proto také tlupa opilých "vlastenců"  po 1.světové  válce vyvrátila a rozbila na Staroměstském náměstí  tzv.  Mariánský sloup.                                                            

                                           

Dnes po 70-ti letech se naskytla možnost Mariánský sloup obnovit.   Ale tak jako dříve se i nyní ozývají hlasy nevěrecké části národa proti  jeho  obnovení.

To, že sloup byl postaven jako poděkování paně Marii za uhájení Prahy proti Švédům,  již dnes nehraje žádnou roli.

Přednější je, aby v Praze na historickém náměstí nestál žádný náboženský památník, který by připomínal,  že jsme v minulosti byli mnohem více věřícím národem  než jsme v současnosti.     

  Mám obavu, aby se v nedaleké budoucnosti nezačaly kácet kříže  kolem cest,  vždyť jsme pokrokový národ.

                       - - - + + + - - -  

 

Zobrazeno 436×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Za genocidu víry národa může KSČM a zatím ji nikdo nehnal k zodpovědnosti, ba pan prezident je ještě vyznamenává svou účastí na jejich významných sjezdech. Dokud komunisti budou ovlivňovat cokoliv v národě, těžko se v tom něco změní. Ale moc Matky Boží je veliká, takže vítězství je jisté. Nevím však, zda by bylo vítězstvím znovu postavit Mariánský sloup. Ke cti Matky Boží by to bylo zajisté dobré.

staryvlk

Vojtěch Hýbl (VVRH) :
Souhlasím s Vaším názorem.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Z morálního hlediska s mým napsaným extrémistickým názorem nelze moc souhlasit. Ano,je zcela jasné, že za genocidu víry národa je plnně vinna KSČM, jelikož vyznává stejnou ideologii jako KSČ a nikdy se ze svých chyb nepoučila a stále se k nim otevřeně hlásí. Současná KSČM má tu drzost si ukradený a státem jen částečně navrácený majetek vzít zpět pro svůj prospěch - přitom jejich strana byla strana těchto zlodějů. A dále má tu drzost, když za svého režimu zatýkala, mučila a popravovala kněze a řeholníky a tupila víru, že kdykoli má být cokoli pro víru, všechno blokuje a hází na to špínu. Tato ideologie je hodná zavržení a my křesťané jsme povinni proti nim bojovat silou své víry. Čím bude naše víra silnější a čím více budeme vzývat Matku Boží, tím lépe se povede národu a sloup bude postaven

Vojtěch Hýbl (VVRH)

alespoň na nových duchovních základech.

staryvlk

Svatá panna Maria, je naše naděje. Denně se k ní modlím.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková