Diskuse na různá téma

KRISTOVA SMRT

13. 11. 2008 9:34
Rubrika: ÚVAHY O VÍŘE

Kristova  smrt 

 A  JEHO  VZKŘÍŠENÍ JE STÁLE  ZPOCHYBŇOVÁNO.

                                

            Stále častěji se dostává do "módy", zpochybňovat Ježíšovu smrt a Jeho následné vzkříšení.

              Podobnými publikacemi se to jen hemží např. na servru "SatGuru.cz" nebo webových stánkách www.spirala.cz   atd.

              Tak např. jeden z takových autorů který sám sebe nazývá unitářským duchovním   je tzv.  "reverend Jiří Palka" , který píše svoje příspěvky i do různých časopisů s esoterickou tématikou.

               V časpise "Phoenix" byl zveřejněn jeho článek s názvem: "Zázraky Ježíše Krista a těch druhých"  kde píše mimo jiné o Ježívých zázracích  vzkříšení z mrtvých a říká:

                Vzkříšení Lazara, není nic zázračného, protože v knize "Satja Sai" nějaký  Sai Baba  vzkřísil ve vesnici  Puttaparti v Jižní Indii,  několik lidí a to  Roberta Cowana, Rádhakrišnu  a  Dr. Bosého, kteří byli také mrtví.

                A že sám Ježíš vstal  z  mrtvých není také nic zázračného.    A zdůvodňuje to tím,že P.Jógánanda ve své knize "Životopis  jogína" píše:  nějaký Badadží  přijímal fyzickou podobu a opět mizel , nezanechávaje na místě  svoje mrtvé tělo. Čili dělal běžně to samé co Ježíš, zhmotňoval se na různých místech a zase mizel, před svými učedníky a byl to  pouhý jogín.

                                    - - - - - - - - -

                 K tomu je nutné dodat:

                  Ježíš Kristus byl popraven.  Jak probíhala Ježíšova poprava?   Podle tehdejších zvyklostí v římské říši, byl člověk odsouzený k smrti, většinou  ukřižován.   Ježíš však měl být po výslechu před římským prokurátorem  propuštěn, protože se podle tehdejšího římského práva ničeho závažného nedopustil.

                   Ale židovský dav, v čele se svými náboženskými a politickými předáky , chtěl za každou cenu jeho smrt.

                   Římský prokurátor "Pilát Pontský" se mylně domníval, že když dá Ježíše potrestat  tzv.  bičováním  takže to bude pro židy dostatečným trestem a bude ho moci propustit.

                    Avšak rozvášněný dav po bičování řval: . . . ukřižuj ho, . . . jeho krev na nás a na naše děti.

                     O římském bičování je známo,že to byl velice krutý trest.  Vojáci kteří prováděli bičování, používali biče z koženných řemínků,do nichž byly vpleteny kovové kuličky a ostré kousky kostí.    Kuličky způsobovaly zhmožděniny,které se po dalších úderech roztrhávaly  a  kousky kostí  způsobovaly tržné rány. 

                      Lékaři, kteří studovali působení římských trestů na lidský organizmus uvádějí, že se při pokračování bičování kosterní svalstvo potrhalo a objevily se roztřepené proužky krvácejícího masa.     Mnozí lidé po takovém bičování zemřeli dříve, než mohli být  ukřižováni.

                      Ježíš však takové bičování přežil.

Když ho přibitého na kříži vztyčovali, musel být již tak vyčerpán, a stresován bolestí, že netrvalo dlouho a zemřel pravděpodobně tzv.  hypovolemickým šokem, který způsobuje trvalé zrychlení srdečního tepu, přivozující posléze selhání srdce.  Nakonec, podle očitých svědků, byl proboden kopím zřejmě velitelem vojenské popravčí čety , pro důkaz, že poprava byla vykonána.

                       Rána kopím byla vedena (jak jinak) než šikmo vzhůru z pravé strany Ježíšova těla na levou stranu.  Podle všeho tedy hrot kopí roztrhl  játra, plíce a nakonec zřejmě i srdce.  Z rány vytekla krev s vodou a římský důstojník konstatoval smrt. Teprve potom  mohl být Ježíš sňat z kříže.

                        A já jako laik prohlašuji, že po takto provedené popravě , by žádný sebeosvícenější  JOGÍN  nedokázal znovu oživnout po třech dnech  od konstatované smrti popravou uvedeným způsobem.                  

   Tak pane Palku čest vaší práci. . . .

                                      - - -  + + + - - -

   

  

Zobrazeno 2449×

Komentáře

staryvlk

floweret:<br />
O jaký důkaz Ti jde?<br />
Zde nastupuje pouze víra.

floweret

člověk to samozřejmě přijímá vírou, ale jsou i věci ohledně ukřižování a zmrtvýchvstání, které jsou svým způsobem vědecky doložitelné... Myslím něco ve smyslu argumentů ve knize "Kauza Kristus"... není to nějaká vysoce vyhrocená argumentace, ale právě to základní, co by myslím lidé mohli vědět..<br />
Tady je v pdf formátu: <a href="http://www.cirkevbezhranic.eu/teplicko/ke-stazeni/knihy.html" target="_blank">http://www.cirkevbezhranic.eu/teplicko/ke-stazeni/knihy.html</a>

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková