Diskuse na různá téma

Velký třesk.

3. 1. 2011 19:59
Rubrika: ÚVAHY O VÍŘE

Amatérská úvaha.

Pochopit Boha je snahou mnoha lidí kteří  v Něho věří ale nechápou.

Proč Ho chtějí pochopit?   Protože věří, že je, lidi,  stvořil ke svému obrazu, dal jim rozum a svobodnou vůli. 

Jsou to "tomášové", kteří si musí sáhnout aby si potvrdili víru a k tomu chtějí ještě pochopit Toho, v něhož věří .   Bůh je nezavrhuje, ale říká  "... blahoslavení kteří si nesáhli a uvěřili..."

Jedna věc je podle mě jasná:  NIKDY  HO  NEPOCHOPÍME!     A to už proč?   Protože jsme tvorové  Jím stvořeni.   Tak jako sebevyspělejší robot vyprojektovaný a vytvořený člověkem,svého tvůrce, člověka,   nikdy nepochopí.

Ale člověk se o to bude stále snažit na všech frontách. Jedna z nich je vesmír - hmota -energie. Myslí si, když pochopí  jak vznikl vesmír - pochopí i jeho tvůrce.   

Už se dostal dosti daleko - až k  velkému třesku, kdy z pouhého bodu singularity ve kterém není NIC ,  vznikla veškerá hmota a energie.    K tomu bodu se dostal přes černé díry, ve kterých se hmota "rozemele a roztaví"  na ty  nejelementárnější částečky nečástečky, až nezbude NIC  ani prostor ani čas.   Ale jak POCHOPIT toto  NIC  je  však neřešitelný problém - možná zatím.  

         Ale to na věci nic nemění, pochopíme-li jak vznikl vesmír - zůstává vevyřešeno PROČ ?  A to už se týká pochopení první podotázky směřující k pochopení  samotného Tvůrce

                                                 Raději proto věřme i když nechápeme.                           

                                                                             °°° + + + °°°

                  

 

Zobrazeno 683×

Komentáře

znova2010

Nadherny clanek, jako byste ozvucil, co se mi honi hlavou.
Nikdy nepochopim, ale stejne budu na nej myslet.
Nikdy asi nebudu rozumet astrofyzice, teorii relativity a velkemu tresku (pokud nejaky byl) a stejne mne to bude asi dozivotne fascinovat.

staryvlk

"...nikdy nebudu rozumět astrofyzice..."
To nás nemusí trápit protože existuje mnoho astrofyziků, kteří nechápou... a kdo říká,že pochopil vznik vesmíru,podstatu času,energie,prostoru,si nalhává do vlastní čepice.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková