Diskuse na různá téma

Bůh - prostor - čas . . .

15. 7. 2018 10:48
Rubrika: ZRCADLO

          . . . pro mnoho lidí pojmy obtížne představitelné a nepochopitelné.

Například  ČAS ,  pro věřícího člověka  čas  vznikl po stvoření světa Bohem.  Někdo se zeptá:  ". . . ale co bylo před stvořením světa ?"  . . . někdo může odpovědět:  ". . . před stvořením světa nebylo nic."     Další se může zepta: ". . .  co je to  n i c ?"   . . . soukromý badatel by možná řekl :  ". . . to je stav, kdy nic neexistuje - atomy, protony, elektrony, kvarky, fotony, magnetismus, gravitace, . . . . . zkrátka nic, ani   PROSTOR."     

             . . .  neúnavný tazatel může pokračovat :  ". . .  když nebyl ani prostor, tak v čem se rozpíná celý náš  vesmír ?"   Věřící člověk může odpovědět : " . . . prostor stvořil  BŮH,   současně s vesmírem."                                                  

             . . .  a teď se mohou všichni lidé zeptat :  ". . . tak co je to ten Bůh ?"

   A  jsme  u  poslední otázky na kterou lidstvo nemá a v tomto světě nebude mít nikdy pochopitelnou odpověď.   Zbývá tedy jedině víra, že Bůh je všemohoucí, vševědoucí, nanejvýš spravedlivý, věčný, nepochopitelný, nehmotný,  . . . . . .  a  . . . . . . . . .  + + + + + + + + +

                                              - - - + + + - - -    

Zobrazeno 459×

Komentáře

spitfire

". . . ale co bylo před stvořením světa ?" . . . někdo může odpovědět: ". . . před stvořením světa nebylo nic."

Už ten závěr sám o sobě je divný, ale to vysvětlení:

". . . to je stav, kdy nic neexistuje - atomy, protony, elektrony, kvarky, fotony, magnetismus, gravitace, . . . . . zkrátka nic, ani PROSTOR."

To je úplně divný.

staryvlk

spitfire:
Dík za obsáhlé připomínky. zvláště za poslední větičku: " . . . . To je úplně divný."
Plně s Vámi souhlasím. Bůh je z lidského pohledu úplně divný !!! A zřejmě jej Jím stvoření lidé, (Jím vyprojektováni a vyrobeni . . .), nikdy nepochopí, tak jako zjednodušeně řečeno , člověkem vyprojektovaný a vyrobený stroj nikdy nepochopí svého tvůrce, pokud mu to nevloží do jeho softveru.

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková