Diskuse na různá téma

Bůh je náš otec . . .

12. 8. 2018 18:00
Rubrika: ZRCADLO

              . . .  a my jsme jeho děti.  Musíme si však uvědomit rozdíl.  Ježíš je vlastním synem Otce nebeského a my jsme jen dětmi přijatými-adoptivními,  (viz Matonick, téma 307 s názvem BŮH JE NÁŠ OTEC).    Toto upozornění pana "Matonicka" považuji za velice výstižné.  Nemění to nic na tom, že by nás, adoptivní děti, měl Otec méně rád než vlastího Syna Ježíše, ale přece jen je v tom určitý rozdíl. 

              Jeho vlastní Syn Ježíš, který na sebe přijal lidskou podobu, však nadále zůstává Bohem,  i jeho vlastním dítětem,  a  ve smrtelném těle byl pouze pro nás lidi, aby jako člověk se mohl dobrovolně vydat na smrt za naše spasení.  (viz jeho lidské zvolání při umírání na kříži "Bože můj proč jsi mě opustil."  . . . což dokládá, že byl  i   opravdovým člověkem, se svým člověčím strachem ze smrti.

Současně  však, Bůh  i  člověk se svobodnou vůlí se rozhodovat.  Tedy jeho vlasní syn,  se mohl jako člověk rozhodnout i jinak.   Ale Bůh-otec-vševědoucí  věděl, že jako člověk,  nezklame.

To jsou tajemství, které my,  lidé,  jeho adoptivní děti, nejsme schopni zde na zemi pochopit.

                                                                  - - - + + + - - -

 

     

   

Zobrazeno 328×

Komentáře

Matonick

Ano. To nemůžeme úplně pochopit. Ale můžeme se nad slovy Božího Syna zamýšlet a dokonce se k jeho oběti připojit. Včera při slavnostní mši 19.neděle v mezidobí s tématem: Bůh je náš otec..., věnované památce umučeného sv. Vavřince, patrona našeho kostela v Krásensku, se náš pan farář po přečtení evangelia rozhodl věnovat se zamyšlení nad poslední větou: „A chléb, který já dám, je mé tělo, obětované za život světa.“ (Jan 6,41-51 Viz celý biblický text ). Dále cituji zkráceně z jeho kázání:

Matonick

...„K pochopení nám může pomoci vzpomínka na P. Pia z Pietrelciny. Jeho životopisy uvádějí, že mši svatou slavil víc jak tři hodiny. Mnozí se nad tím pozastavovali a ptali se, proč tak dlouho? P. Pio při mši svaté prožíval s Ježíšem tři hodiny, během kterých Ježíš na kříži umíral. Je známo, že P. Pio měl stigmata, Kristovy rány, a ty ve chvíli proměňování nejvíce krvácely. Stal se tak viditelným znamením toho, co se děje při mši svaté. Chléb, který přinášíme, se stává tajemným tělem Ježíše Krista, obětujícího se za naši spásu. Každá mše svatá vždy je mimořádná událost, při které se setkáváme s Kristem a se zpřítomněním Jeho oběti. A k té se můžeme a máme připojit.“...

Matonick

Odkaz na vypracované téma "BŮH JE NÁŠ OTEC" včetně liturgických textů čtených při bohoslužbě slova v katolických chrámech k 19. neděli v mezidobí 12.8. https://matonick.signaly.cz/1808/buh-je-nas-otec-tema-307-k-19-nedeli-v-mezidobi-12-8-2018-homilie-katecheticka-kkc-2779-2796

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková