Diskuse na různá téma

Nevěrecký národ se bojí slova Bůh !

2. 1. 2021 15:20
Rubrika: ZRCADLO

            Jak lze jinak veřejně hovořit s občany ,  než pomocí tzv. sdělovacích prostředků, kterými jsou v současné době               především  ROZHLAS, TELEVIZE, TISK.

            Samozřejmě,  jsme mimo jiné po všech stránkách, i na mezinárodní úrovni,  rozvinutý  i   demokratický národ ,  což v sobě nese i  náboženskou svobodu.

            Ale je zajímavé, že slovo  "Bůh"  se u nás jaksi nenosí  a  vypadá to spíše, že se za něho většina lidí, zejména tak zvaných .významných,   v politice , vědě, a vůbec v jakémkoliv veřejném hovoru,  spíše stydí.

              Vždyť   co to vlastně je  "to"   nebo  "ten"  Bůh ?

Ve školách,  počínaje základními se o něm děti dozvědí většinou jen to, že se jedná o dávné povídky, nebo spíše pohádky.

               V dnešním moderním ,  technicky rozvinutém světě, kdy chodíme po měsíci  a  naše rakety míří ke hvězdám a nikde jsme na toho Boha nenarazili, tak proč se o něm máme vlastně bavit.

                 Lidí, u nás, ale i v celém světě, kteří jsou ochotni věřit, že někdo jako  Bůh  existuje,  stále ubývá  a naše republika  se snaží být v čele tohoto nevěreckého směru.

                  Ale je to svoboda a kam s ní dospějeme, to se dovíme až hrstka věřících bude stát u posledního kříže v našich bydlištích a u kostela s nápisem  "VSUP ZAKÁZÁN - historicky chráněná stavba". 

                                         - - - + + + - - - 

  

                 

 

       

Zobrazeno 541×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Církev jako instituce je pro mnohé nepřekonatelný problém, dokud nepoznají, že v církvi je fajn - většinou skrze nějakého člověka. O církvi se často mluví spíše negativně, nicméně poslední dobou v době koronavirové krize více vystupují na povrch i on-line církevní aktivity, skrz které se diví, že je církev pokrokovější, než školství.

KMirjam

Souhlasím

Zobrazit 23 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková